Jak připravit houpací síť a stojan na zimu

Houpací sítě a stojany jsou skvělým doplňkem k relaxaci na zahradě nebo na terase. Aby však sloužily co nejdéle, je třeba je správně uskladnit během zimy.

Zajímá vás, jak zajistíte dlouhodobou kvalitu a bezpečnost vašich houpacích sítí a stojanů?

 

  • Před uskladněním očistěte houpací síť i stojan od nečistot, jako jsou listy, prach nebo ptačí trus. Použijte mýdlovou vodu a jemnou houbu nebo hadr. Nechte je dobře uschnout na vzduchu.
  • Zkontrolujte, zda na houpací síti nebo stojanu nejsou žádné poškození, jako jsou praskliny, trhliny, rez nebo plíseň. Pokud ano, opravte je nebo vyměňte poškozené části.
  • Složte houpací síť do malého balíčku a zavažte ji provázkem nebo gumičkou. Vložte ji do suchého a čistého sáčku nebo tašky, která ji ochrání před vlhkostí, špínou a hmyzem.
  • Rozložte stojan na jednotlivé díly a označte je, aby bylo snadné je znovu poskládat. Zabalte je do fólie nebo látky, která je izoluje od vlhkosti a teplotních výkyvů.
  • Uložte houpací síť i stojan na suchém a chráněném místě, jako je sklep, garáž, kůlna nebo podkroví. Vyhněte se přímému slunečnímu záření, topení nebo ohni. Ujistěte se, že jsou dobře viditelné a nepřekážejí jiným věcem.

 

Váš HAMAKA Tým