Co je to HAMAKA?

Původní název Hamaka alias Hammock pochází ze španělštiny a v překladu znamená závěsné lůžko. V minulosti byly využívány hlavně cestovateli pro svoje výhody, kdy zavěšení nad zemí chránilo před lezoucím hmyzem, mravenci nebo brouky a vyžadovaly  minimum nároku na prostor ve srovnání se standardními lůžky.

Přestože je v našich geografických podmínkách pojem Hamaka již dlouhá desetiletí synonymem pro houpací síť, určité rozdíly tu najdete.

Hamaka je idální na cestování, je skladná a lehká. Upevnit ji lze mezi dva pevné kotevní body, jako jsou stromy nebo sloupky. Synonymum s houpacími sítěmi je na místě – často jsou vnímány jako symbol léta, volného času, relaxace a jednoduchého bydlení.

Hamaky nemají rozpěrné tyče, proto je pro vaše pohodlí rozhodující způsob, jakým je zavěsíte. Obecně doporučujeme vyšší připojovací bod a také dostatečnou délku mezi body, i když tyto dva rozměry lze upravit tak, aby kompenzovaly nedostatek jednoho nebo druhého. Optimální úhel připevňovacích šňůr ke sloupku nebo stromu je obvykle asi 30 stupňů. Hamaky mohou být připevněny ke kotevním bodům pomocí různých závěsných systémů, včetně lan a popruhů. I když lze v Hamace ležet podélně nebo přes její šířku, většině z vás je pohodlná diagonální poloha,  protože poskytuje nejvíce prostoru a podpory. Věděli jste, že zákazníci s bolestmi zad a kloubů často hlásí určitou úlevu od těchto problémů, když v Hamace spí?

Až si budete Hamaku při svých cestách zavěšovat mezi dva stromy, vzpomeňte si na Indiány z Jižní a Střední Ameriky, kterým Hamaky při spaní zajišťovaly ochranu před přenosem nemocí, bodnutím hmyzem nebo kousnutím zvířat. Zavěšením postelí nad zemí byli lépe chráněni před hady, kousajícími mravenci a jinými škodlivými tvory. Jistou podobnost v tom najdete i dnes. 

Přejeme vám krásné a bezpečné pohoupání v našich Hamakách a ENJOY THE MOMENT 

 

HAMAKA Tým