Jak vybrat správný stojan pro Hamaku, houpací síť nebo houpací křeslo?

Často se nás ptáte, jaký stojan je vhodný pro vaši hamaku, houpací síť nebo houpací křeslo.

Pokud nemáte zahradu se stromy, mezi které je možné síť zavěsit, můžete si zakoupit speciální stojany určené k zavěšení hamaky nebo houpací sítě pro jednoho nebo dvě osoby nebo k zavěšení houpacího křesla.

Stojany se zároveň mohou stát zajímavým doplňkem vaší zahrady nebo terasy. Díky jejich mobilitě je můžete umístit v létě venku a na zimu jednoduše rozebrat a složit nebo přesunout do interiérů, máte-li kam.  

 

Většina našich stojanů je kompatibilní se všemi druhy houpacích sítí a hamak z naší nabídky. U každého z našich stojanů naleznete v popisu detailní informace, zda jsou určeny pro větší nebo menší sítě, pro dvě nebo pro jednu osobu.

V případě, že již houpací síť zakoupenou máte, dbejte při výběru stojanu zejména na rozměry rozpětí mezi závěsnými body, které vám určí, zda délka stávající houpací sítě půjde do stojanu zavěsit tak,  aby byla správně a pohodlně natažená.

 

Stojany v naší nabídce jsou vyrobené z oceli nebo dřeva.

Ocelové stojany mají dlouhou životnost, nižší hmotnost a snadněji se s nimi manipuluje. Jsou výškově nastavitelné a práškově lakovaný povrch slouží k ochraně stojanu před povětrnostními vlivy, což je z titulu údržby velká výhoda.  Montáž je velmi jednoduchá, jednotlivé trubky se do sebe jednoduše zasunou a zajistí zacvaknutím nebo šroubem. Nepotřebujete tedy žádné nářadí a montáž tak zvládne zaručeně každý z vás.

 

Dřevěné stojany jsou vyrobené ze smrkového nebo modřínového dřeva. Modřín je nádherně probarvené vrstvené dřevo. Smrkové dřevo  lze v případě potřeby jednoduše nabarvit do požadované barvy.  Při nákupu dřevěných stojanů zvažte jeho umístění, z důvodu vyšší hmotnosti oproti kovovým stojanům budete k následné manipulaci potřebovat druhé ruce. Dřevěná konstrukce se většinou zajišťuje šrouby, montáž za pomoci přiloženého klíče a přehledného návodu je velmi snadná a rychlá. Dřevěné stojany jsou velmi stabilní. Vyrovnanost při houpání je zajištěna tím, že těžiště směřuje doprostřed kříže - nohou stojanu. Dřevo je natřeno ochranným nátěrem, který jej chrání před povětrnostními venkovními vlivy. Pro údržbu doporučujeme jednou za rok dřevo ošetřit speciálními prostředky. Odměnou vám bude solitérní kousek, který rozzáří vaši zahradu nebo terasu.

 

Pokud patříte mezi fanoušky houpacích křesel, určitě se podívejte na naši nabídku univerzálního stojanu pro závěsná křesla. Jeho konstrukce je díky široké základně ve tvaru „X“ velmi stabilní. Stojan má nižší hmotnost, snadno a lehce se přesouvá, ale přesto je jeho konstrukce dostatečná, aby unesla všechny dospělé. Stojan Acapulco lze navíc výškově nastavit, což se hodí zejména pro velká křesla typu Colca.

 

A pokud jste se ještě nerozhodli, neváhejte nám zavolat. Rádi vám osobně poradíme.

 

Pohodové houpání vám přeje
HAMAKA Tým

Hamaka kovový stojan černý 3702 na zahraděHamaka dřevěný stojan modřín 844-12Hamaka stojan na křesla samostatný 4146-4Hamaka dřevěný stojan smrk 1046-3