Stínící plachty Livin´outdoor pro váš dům, terasu i balkón

Zastínit, nebo zastřešit? V dnešním článku se dozvíte proč preferujeme zastínění a můžeme ho proto doporučit i vám.

Zastínění terasy u nového domu řešíme už v rámci vlastního objektu – přesahem střechy, nebo speciální konstrukcí. U starších domů musíme vymyslet řešení dodatečné. Někomu postačí slunečník, jiný zvolí markýzu, solární plachtu nebo terasu rovnou zastřeší.

 

Velmi oblíbeným a populárním řešením je zastínění terasy, které představuje oproti zmíněným variantám řadu výhod. Zastínění terasy je variabilní, můžete si sami vybrat, kde bude stín během celého dne a lze kombinovat i více látek k zastínění ve zvoleném prostoru. Zastínění umožňuje terasu „otevřít“ při západech slunce a užít si tak večerního posezení. Stínící plachty Livin´outdoor jsou rychlým a elegantním řešením, jak rozšířit a zútulnit prostor u domu pro venkovní posezení. Látku samozřejmě můžete použít i na (střešní) terasu nebo balkon.

stínící plachta Hamaka 4540-1_small 

 

Stínící plachty Livin'outdoor zároveň poskytují ochranu před slunečními paprsky i při nepřízni počasí. Tato krásná alternativa zastřešení blokuje až 95 % UV záření. Stínící tkanina ve tvaru trojúhelníku nebo čtverce je vyrobena z polyesteru. Díky tomu je tento materiál voděodolný a ochrání vás tak před deštěm i sluncem. Materiál je také velmi pevný, takže se netrhá. V případě nepřízně počasí se nemusíte bát, že vám plachta v silném větru odfoukne. Vybírat můžete i z nabídky plachet  z HDPE od Livin'outdoor. Tyto jsou o něco levnější, ale ne zcela voděodolné.

                                             

Obě varianty jsou snadné na montáž i čištění. Při realizaci zastínění si nejprve dobře určete, kde chcete plachtu použít. Před samotnou montáží stínící látky je důležité přesně určit, kam má být látka umístěna. Desky pak namontujete ve správné poloze na zeď nebo na sloupek. Pomocí karabiny a napínáků pak můžete plátno připevnit k destičkám s oky. Vezměte v úvahu dráhu slunce během dne nebo sklon dešťových kapek při letní bouřce.

Montážní sada 4531_5000310f

Poté namontujte desky s okem z montážní sady na správná místa na stěně nebo sloupku. Montážní sada se skládá z karabin, napínáků a destiček s okem. Následně zahákněte kroužky na látce pomocí karabiny a napínáků a plátno pak jednoduše napněte a připevníte na sloupek nebo na zeď. Aby plachta zůstala krásná, můžete jí snadno vyčistit vodou.  

Kolik stínu chcete na zahradě? S Livin'outdoor o všem rozhodujete sami. Stínící plachty jsou k dispozici v různých velikostech, tvarech a barvách. Jen si vyberte ten správný typ látky a velikosti, který vám vyhovuje.

Vaše zahrada získá díky stínícím plachtám krásný a atraktivní vzhled! Zastíněná terasa se stane novým místem lákajícím k posezení od jara do podzimu i přes nepřízeň počasí nebo v úmorných letních vedrech.