Stínící plachty LIVN´

 

Chcete si koupit stínící plachtu, ale jste zahlceni veškerým výběrem? Máme pro vás řešení! V tomto blogu vám přesně řekneme, na co si dát pozor při výběru stínící látky. Myslete například na nepromokavost látky markýzy, ochranu proti UV záření a další.

 

Vzduch propouštějící vs. nepromokavá stínicí tkanina

Jednou z prvních věcí, které je třeba zvážit, je: chcete stínicí tkaninu propouštějící vzduch nebo nepropouštějící vodu? Obě možnosti mají své výhody. Propustná je často levnější, protože tkanina má otevřenou vazbu. Díky tomu si můžete v horkých letních dnech užívat příjemný vánek. Kromě větru však tento typ markýzy propouští také déšť! Chtěli byste mít možnost sedět v suchu i při mírném dešti? Nebo byste rádi ochránili svůj venkovní nábytek před srážkami? Pak si vyberte vodoodpudivou látku markýzy.

 

Tip: Při výběru vodoodpudivé nebo nepromokavé stínicí tkaniny věnujte pozornost zmíněnému vodnímu sloupci. Ten udává, do jaké míry je materiál voděodolný. Čím vyšší číslo, tím lépe jste chráněni před deštěm.

 

Sluneční clona s UV ochranou

Vytvoření stinného místa často usnadňuje pobyt na zahradě nebo na terase v horkých letních dnech. Věděli jste však, že ve stínu nejste vždy chráněni před sluncem? Při nákupu sluneční ceny se ujistěte, že je zároveň odolná proti UV záření. Malé ujištění: látky na ochranu proti slunci od společnosti Livn´ blokují až 95 % UV záření. Bezstarostný požitek!

 

Trojúhelníková, čtvercová nebo obdélníková markýzová tkanina

Jaký tvar si vyberete? Trojúhelníková markýza je stále velmi oblíbená, ale samozřejmě se musí hodit na vaši zahradu! Budete měřit, abyste získali správnou velikost? Pak dávejte pozor! Látka totiž nikdy nevisí těsně u zdi. Mezi upevňovacími prvky (oky) a stínicí látkou je vždy určitý prostor. Takže celková vzdálenost, kterou potřebujete od bodu A do bodu B, je větší než jen délka nebo šířka látky.

 

Tip: Používáte upevňovací prvky Livn´? Pak počítejte s minimální dodatečnou vzdáleností +/- 20 cm mezi stěnou a stínicí látkou pro napínáky a +/- 8 cm pro karabinu.

 

Stínící tkaniny Livn: vysvětlení různých linií

Naše markýzy jsou rozděleny do tří kolekcí: Iseo, Como a Livigno.

Řada Iseo zahrnuje stínící látky z naší nejnižší cenové kategorie. Jsou vyrobeny z HDPE (polyethylen s vysokou hustotou) a mají otevřenou tkanou strukturu. Díky tomu jsou propustné pro déšť a vzduch.

Dáváte přednost vodoodpudivé stínicí tkanině? Pak si vyberte sluneční stříšku Como. Řada Como je vyrobená z polyesteru o tloušťce tkaniny 160 g/m2. Z vnější strany mají prodyšnou teflonovou úpravu a z vnitřní strany PU úpravu. Tkanina markýzy s vodním sloupcem až 400 mm vás ochrání před lehkým deštěm.

 

Řada Livigno je vodoodpudivá s vodním sloupcem až 500 mm. I tato řada je vyrobená z vysoce kvalitního polyesteru se speciální povrchovou úpravou. Ten chrání látku před znečištěním, sluncem a stárnutím. Stínicí tkaniny Livigno jsou nejtěžší v naší nabídce, tloušťka tkaniny je 270 g/m2. K dispozici jsou ve stylové béžové/přírodní barvě.

 

Jste po přečtení tohoto blogu připraveni objednat si stínicí plachtu? Pak si prohlédněte rozsáhlou nabídku stínicích tkanin Livn´. Od trojúhelníkových po čtvercové a od prodyšných po nepromokavé.

 

Tým HAMAKA.eu