Stojany na houpací sítě a hamaky

Přemýšlíte, kam zavěsit houpací síť nebo hamaku?  V nabídce Hamaka.eu najdete elegantní dřevěné stojany z masivního dřeva, jejich tvar připomíná lodní kýl i praktické kovové stojany z práškované oceli. 

Stojany vám ušetří spoustu starostí se zavěšením sítě, a to nejen s hledáním vhodných kotevních bodů, ale i s vyměřováním vzdáleností, zkoumáním nosnosti větví, trámů, zdí či sháněním příklepové vrtačky.

Další nespornou výhodou je, že jsou mobilní - v létě je můžete umístit venku na zahradě a na zimu přenést domů do interiéru. Snadno je posunete ze slunce do stínu, z místnosti do místnosti. Nadto dovolují flexibilnější nastavení výšky i napnutí houpací sítě.

Jaké jsou výhody a jak si vybrat ten správný? Máme pro vás několik praktických tipů.

 

Dřevěné stojany – vyberte si z různých velikostí a provedení modřín nebo smrk

Dřevěné stojany mají nadčasový design, hodí se jak na zahradu tak do interiéru. Jsou vizuálně velice atraktivní a ideální pro trvalejší zavěšení sítě.  Dřevěné stojany mají vynikající odolnost proti povětrnostním vlivům, kterou zvyšuje i způsob výroby stojanů spočívající ve vysokotlakém spojování vrstev lepením a následné hydroizolaci a impregnaci látkou proti plísním a houbám.

 

Kovové stojany - sestavíte bez nutnosti použít nářadí, všechny mají prodlouženou odolnost konstrukce proti korozi

Praktické stojany z lakované oceli vám díky rychlé a snadné instalaci pomůžou vytvořit oázu kdekoli si usmyslíte – doma, na zahradě, i u vody. Jsou lehčí než dřevěné a tedy snadněji přemístitelné. Pokud hledáte mobilitu a flexibilnost, bude vám kovový stojan více vyhovovat. Potěší vás i jeho nižší pořizovací cena.

Kovové stojany jsou také jednoduše výškově nastavitelné a odolné proti povětrnostním vlivům.

 

 

A na závěr ještě pár tipů od našeho rádce Hamaka.eu:

  • stojan vybírejte tak, aby odpovídal velikosti/nosnosti sítě/hamaky
  • cena: porovnejte nejen cenu, ale i co za ní kupujete: velikost, váhu, rozteč úchytů
  • odolnost: ocel pokud jí cíleně mechanicky nepoškodíte, vydrží téměř vše
  • složení stojanu: kovový stojan složíte během minuty, je lehčí a menší. Dřevěný stojan smontujete za pomoci přiloženého klíče a přehledného návodu snadno a rychle, vzhledem k jeho hmotnosti se vám budou hodit ještě jedny ruce
  • stabilita: i když kovový stojan většinou pěkných pár kil má, nemá těžiště tak nízko jako dřevěný stojan a rozměr nohou je také kratší. Dřevěný stojan je rozhodně stabilnější
  • design: milovníci přírodních materiálů budou volit dřevěný stojan
  • opotřebení materiálu: u kovových stojanů se může objevit koroze, u dřevěných výrobce použil hloubkovou impregnaci a jsou napuštěné ochrannou látkou proti plísním

 

Ať už se rozhodnete pro kovový nebo pro dřevěný stojan, při dobré péči vás budou houpat desítky let.