Krbová kamna

Rozhodli jste se investovat do ekologického a šetrného vytápění? Přejete si, aby u vás doma v sychravých dnech praskal oheň a panovala kouzelná atmosféra? Pořiďte si krbová kamna značky Livin´Flame od certifikovaného holandského výrobce.
 
Před finálním rozhodnutím, jaká krbová kamna zakoupit si nejprve ujasněte, zda je chcete používat pro přitápění nebo jako plnohodnotný zdroj tepla a tedy jak velké prostory by měly vytopit.
Krbová kamna pracují na jednoduchém principu spalování a následného distribuování tepla. Kromě nich obdobně funguje i krb a krbová vložka, ale krbová kamna mají oproti nim řadu výhod, mezi které patří velká účinnost, snadná instalace, neodletují z nich při topení uhlíky a neuniká kouř.
 
Naše krbová kamna s deklarovanou účinností 80% a vyšší patří mezi nejlepší na trhu. Proto se také značka Livin´Flame stala nositelem certifikátu ECO DESIGN2022.
Toto osvědčení deklaruje, že krbová kamna splňují podmínky, které zaručují jejich ekologičnost, nižší znečištění ovzduší a v konečném důsledku i ekonomičnost, protože správně vybraný typ kamen může i výrazně ušetřit množství spáleného dřeva, zlepšit tepelný výkon  a snížit tak náklady na vytápění.
Účinnost je jedním z hlavních ukazatelů, které byste měli při koupi krbových kamen zohlednit. Kamna s vysokou účinností spalují  pomaleji. Velikost prostoru, který budete vytápět, by měl  odpovídat výkonu krbových kamen. Zabráníte tak přetopení a následnému přiškrcení přívodu vzduchu pro utlumení teploty, které má za následek nevhodné spalování. Menší výkon zase dostatečně nevytopí celý prostor a přetěžuje krbová kamna.
 
Naše krbová kamna jsou kompaktní a hodí se tak i do menších místností. Kromě vlastního rozměru kamen počítejte i s volným místem bez nábytku nebo jakýchkoliv hořlavých předmětů. Doporučujeme proto dodržovat tzv. bezpečnou zónu nejméně 80 cm prázdného místa před čelem krbu a 20 cm po stranách a zezadu.
 
Důležitým faktorem je druh vytápění – naše krbová kamna Livin´Flame jsou určena pro tuhá paliva. Výrobce doporučuje topit dřevem nebo dřevěnými briketami, které jsou ve  velikosti 300x240 mm a lze je bez problémů rozřezat na menší kousky.
Dřevo navodí příjemnou romantickou atmosféru a krásně voní. Při topení dřevem je důležitým faktorem, jak tvrdé dřevo použijete. Čím je dřevo tvrdší, tím lepší výhřevnost poskytuje, protože déle hoří a sálá více tepla. Na trhu je možné koupit dřevo již dokonale proschlé a naštípané dle velikosti krbových kamen. Pokud chcete ušetřit čas a práci s přípravou dřeva pro topení, doporučujeme vám zakoupit kvalitní dřevěné brikety Livin´Flame, které jsou vyrobené z výběrové dřevní hmoty tvrdých dřevin a díky extrémnímu stlačení mají vysokou výhřevnost a jsou tak vhodné k celodennímu intenzivnímu topení.
 
Krbová kamna představují větší zátěž pro podlahu z titulu jejich váhy i provozu.  Z tohoto důvodu je dobré pod ně umístit  podložku. Podložka pod krbová kamna Cosistove je vyrobená z kovu. Při správném umístění rozloží váhu krbových kamen, zabrání protlačení podlahy a zároveň ji ochrání před případnými uhlíky, které mohou z krbových kamen při nesprávném přikládání odletovat.
 
V nabídce značky Livin´Flame najdete různé typy krbových kamen, variabilní příslušenství a v neposlední řadě poradenství od dlouholetého a zkušeného výrobce krbových kamen.
 
Enjoy the Moment s nabídkou krbových kamen a plynových krbů
 
HAMAKA Tým