Teakový nebo ratanový zahradní nábytek?

Kladete si otázku zda vybrat do vaší zahrady teakový nebo ratanový zahradní nábytek? 

 

Pro ty z vás, kdo chtějí investovat do vysoce kvalitní, praktické a atraktivní varianty dřevěného nebo ratanového nábytku jsme připravili krátký přehled obou variant, abychom vám usnadnili výběr nového nábytku, ať už budete kupovat zahradní stoly, židle, křesla, sedačky či celou sestavu.

 

Teakový zahradní nábytek

Zahradní nábytek z teaku je velmi oblíbený díky přirozenosti dřeva, které je součástí každé zahrady.

Teakový zahradní nábytek můžete sladit a zkombinovat s dalšími materiály, což je jeho velkou výhodou. Nábytek je pevný a stabilní. Dřevo pracuje a působí na něj povětrnostní vlivy, vyžaduje tedy zároveň pravidelnou údržbu.

+ přirozený vzhled                                          

+ pevnost                                                         

+ pohodlnost                                                    

 + kvalita zpracování

+ ekologická varianta

+ udržitelnost

Nevýhodou může být horší skladovatelnost, proto v naší nabídce najdete řadu produktů, které se dají složit jako jsou skládací křesla nebo židle

I stohovat na sebe.

 

Pravidelnou údržbu zajistíte ošetřujícím olejem na teakové dřevo. Ten ochrání teakový nábytek nejen před povětrnostními vlivy, ale zajistí mu i krásný lesklý medový vzhled.

 

Ratanový zahradní nábytek

Zahradní nábytek z ratanu je velmi lehký, pohodlný, stejně tak komfortně vypadá a hodí se do každého prostředí.  Zvláště oblíbený je v moderním prostředí a líbit se bude určitě těm, kteří mají rádi exotiku.

Designů a barev je nespočet. Syntetický ratanový nábytek je velmi odolný vůči povětrnostním podmínkám a různému opotřebení.

Designově atraktivní produkt ze syntetického ratanu najdete například u naší rohové ratanové sedačky. Náročný na údržbu nijak zvlášť není.

 

Nábytek z přírodního ratanu vyžaduje obdobnou údržbu jako nábytek ze dřeva, je náročnější na údržbu a mimosezónní skladování na vhodném místě.

 

+ velice pěkný na pohled

+ dlouhodobá životnost

+ jednoduchá a snadná údržba

+ ekologická varianta u přírodního ratanu 

U velkých zahradních sestav jsou větší nároky na prostor při skladování v zimě a složitější manipulace.

 

Zdařilou a praktickou kombinaci teakového a ratanového nábytku můžete najít například u balkonových setů nebo sedacích souprav.  A pokud stále váháte, zavolejte nám. Rádi vám s výběrem poradíme.